Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εισαγωγική ανάρτηση

Γεια σας,
ονομάζομαι Βασίλης και είμαι 47 χρονών. Πριν από 19 χρόνια έπαθα το πρώτο μου ψυχωσικό επεισόδιο και από τότε διαγνώστηκα με σχιζοφρένεια.
Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο ίντερνετ για την ασθένεια μου. Αυτή η σκέψη προέκυψε μέσα από την επικοινωνία μου με κάποιους από τους ανθρώπους της «ΚΛΙΜΑΚΑ» και πιο συγκεκριμένα συζητώντας το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία σελίδα στο ιντερνέτ που να είναι γραμμένη στα Ελληνικά από τους ίδιους τους ψυχικά πάσχοντες σχετικά με την ασθένεια τους.
Η γνώμη μου είναι ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου blog μπορεί να βοηθήσει όλους μας με πολλούς τρόπους.
Αρχικά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το να ξεκινήσει μεταξύ μας μια επικοινωνία και μέσα από αυτή να μπορέσουμε να εκφράσουμε εμείς οι ψυχικοί ασθενείς κάποιες σκέψεις που ως τώρα φοβόμασταν να εκφράσουμε και έτσι να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε μόνοι σε όλο αυτό. Εγώ προσωπικά είμαι σίγουρος ότι θα πάρω πολλά μέσα από αυτή μας την επικοινωνία και ότι θα βοηθηθώ μαθαίνοντας πως αντιμετωπίζουν και άλλοι ασθενείς τη νόσο τους. 
Επίσης συζητώντας ανοιχτά για αυτά που βιώσαμε στο παρελθόν και μιλώντας για το πώς ζούμε καθημερινά με την ασθένεια μας, θα μπορέσουν και άλλοι άνθρωποι, που δεν έχουν σχιζοφρένεια, να καταλάβουν καλύτερα ποιοι είμαστε, πως λειτουργούμε αλλά και τι ΔΕΝ είμαστε από τα τόσα που έχουν ακουστεί για εμάς τους σχιζοφρενείς. Ουσιαστικά μιλάω για την καταπολέμηση του στίγματος που υπάρχει γύρω από αυτή την ασθένεια και που θέλει τους σχιζοφρενείς επικίνδυνους για τους άλλους και για την κοινωνία. Το προφίλ του σχιζοφρενή δολοφόνου δηλαδή…
Εγώ θα προσπαθήσω να γράφω στο blog μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον, μιλώντας για θέματα που με απασχολούν, πάντα σχετικά με τη νόσο. Όσοι ενδιαφέρεστε και θέλετε να συμμετέχετε σε αυτή την κουβέντα – θα προτιμούσα να την έβλεπα σαν κουβέντα και όχι σαν μονόλογο – παρακαλώ γράψτε ότι θέλετε ως σχόλιο κάτω από τις αναρτήσεις μου.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσω μιλώντας σας λίγο για την ιστορία της ασθένειας μου, πότε και πως ξεκίνησαν όλα και πως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην πορεία.
Ως τότε γεια σας.

10 σχόλια:

  1. Ομορφη προσπάθεια επικοινωνίας και κατάρριψης των ταμπύ σχετικα΄με την σχιζοφρένεια.
    ΕΙμαστε εδω για να ανταλλάξουμε γνώμες και απόψεις!
    ΚΑλη αρχή φιλε Βασίλη
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εξαιρετική προσπάθεια! δεν έχω άμεση σχέση με τη νόσο ωστόσο έχοντας σπουδάσει παιδαγωγικά ήρθα σε επαφή με παιδιά προσχολικής ηλικίας με διάγνωση σχιζοφρένειας και η πτυχιακή εργασία μου ήταν πάνω σε αυτό! ανυπομονώ!καλή αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρίσκω τόσο ενδιαφέρουσα αυτή την πρωτοβουλία!Καλή αρχή κι από μένα.
    Ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή αρχή!!!
    Μάθε μας Βασίλη!
    (έχω πολλές ερωτήσεις και ανυπομονώ!)

    take care!
    J.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο για την ιδέα αυτή και κυρίως μπράβο για το θάρρος σου και την αποφασιστικότητα. Καλή αρχή Βασίλη, αν και νομίζω οτι η αρχή έγινε και τώρα έπεται μια δημιουργική πορεία με πολλούς 'δεκτες': συμπάσχοντες και μη!
    D.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Χρονιά- Καλή Αρχή Βασίλη!
    Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σε εσένα αλλά και την Κλίμακα, συμφωνώ απόλυτα με τα οφέλη που ανέφερες.
    Αναμένουμε να ακούσουμε μαρτυρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις!
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΡΑΒΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΒΑΣΙΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή